Misschien was de lancering van iOS 13 vorige maand niet minder belangrijk dan de lancering van nieuwe telefoons, omdat het systeem veel toevoegingen en veranderingen met zich meebracht, zoals Dark Mode en andere nieuwe dingen die we met je bespraken in een groot aantal eerdere artikelen , maar vandaag zullen we 6 kleine voordelen met je delen, misschien heb je ze niet opgemerkt in iOS 13.

1- Shake-to-Undo-functie: waar ben je gebleven?
Download iOS 13 met extra gebaren die geweldig zijn voor het schrijven van teksten, die overal in het systeem werken, niet alleen tijdens het schrijven van teksten, en met deze functie kun je de tekst die je hebt geschreven ongedaan maken. Om dit te doen, moet je met drie vingers tegelijk naar links vegen, of door met drie vingers dubbel op het scherm te tikken.
Sommigen van ons vinden deze functie misschien nuttig en sommigen van ons vinden het misschien onpraktisch en willen dat de oude functie die de telefoon schudt ongedaan maakt; Geen probleem, Apple biedt het ook door Instellingen in te voeren, vervolgens Toegankelijkheid - Gebruiksgemak - dan "Aanraken", en dan kun je de functie Shake to Undo activeren of deactiveren.

2- De functie van het blokkeren van oproepen van vreemde nummers in iOS 13
Als u een van degenen bent die geen oproepen van vreemde nummers wilt ontvangen, is deze functie erg handig voor u, omdat u uw iPhone kunt instellen om automatisch oproepen te weigeren van een nummer dat niet op uw telefoon is geregistreerd door naar de instellingen en kies vervolgens Telefooninstellingen en kies de optie Stil onbekende bellers.
Houd er echter rekening mee dat de oproepen die worden geblokkeerd, worden opgenomen in uw telefoonboek, terwijl de persoon die u belt het gebruikelijke geluid van de bel hoort, maar na verschillende keren overgaan wordt deze doorgeschakeld naar de voicemail, dus houd hier rekening mee, en wij adviseer u om het te annuleren, omdat er mogelijk een belangrijke oproep plaatsvindt die uw eigenaar belt vanaf een niet-geregistreerd nummer.

3- Meer controle over de locatie-instellingen van de apps
Deze functie in iOS 13 is misschien wel een van de beste nieuwe functies voor mensen die bang zijn voor beveiligings- en privacyproblemen. In het verleden waren de opties voor de site-instellingen voor de programma's deze ofwel toekennen of blokkeren. Vervolgens heeft Apple de opdracht geüpdatet om een optie voor ontwikkelaars toe te voegen, namelijk de optie 'alleen tijdens het gebruik van de applicatie' doen, maar deze functie was optioneel en niet ondersteund door alle ontwikkelaars; En iOS 13 kwam met de functie om apps te dwingen 'alleen tijdens gebruik' te gebruiken.
Het belangrijkste hier is dat je naar Instellingen en vervolgens Locatieservices of Locatieservices kunt gaan en de applicatie kunt selecteren waarvan je geen toegang wilt hebben tot je locatiegegevens - vooral Facebook en Instagram - en dan vind je verschillende opties, waaronder: de volgende keer, alleen tijdens het gebruik van de applicatie of altijd. We raden natuurlijk de middelste optie aan, omdat de applicatie alleen toegang heeft tot uw locatiegegevens terwijl u deze gebruikt. Deze functie is natuurlijk al heel lang beschikbaar op iPhones, maar nu kunnen we schakelen tussen verschillende opties voor locatie-instellingen, wat zeker een nuttige toevoeging is.

4- Beheer de toegang van applicaties tot bluetooth-instellingen
Het is ons duidelijk dat iOS 13 geïnteresseerd is in beveiligings- en privacyinstellingen, en met deze functie kunt u de toegang van sommige applicaties tot bluetooth in uw telefoon stoppen, omdat sommige applicaties deze toegang misbruiken om meer te weten te komen over de omgeving om u heen en gebruik deze gegevens vervolgens in advertenties.
U kunt deze functie beheren door de privacy-instellingen in uw telefooninstellingen in te voeren en vervolgens Bluetooth in te voeren. Hier kunt u voorkomen dat een toepassing toegang krijgt tot bluetooth als u echt denkt dat deze geen bluetooth-verbinding nodig heeft om de bewerkingen uit te voeren, en u kunt later het opnieuw toestemming als u merkt dat dit niet het geval is. Het werkt correct.

5- Verwijder de afbeeldingsgegevens voordat u deze verzendt
Wist je dat de plaatjes op je telefoon niet zomaar plaatjes zijn! Het bevat eerder veel informatie waartoe toegang kan worden verkregen door de details van de afbeelding op een ander apparaat te bekijken, en dit op zichzelf kan uw privacy een beetje schenden wanneer u deze afbeeldingen met iemand anders deelt. Gelukkig heeft iOS 13 de mogelijkheid geboden om geolocatiegegevens van foto's te verwijderen wanneer ze naar iemand anders worden verzonden, en hier kan niemand weten dat uw foto in Marsa Matruh is terwijl u zegt dat deze zich op de Malediven bevindt!
Om geolocatiegegevens te verwijderen bij het delen van foto's, doet u het volgende:
1- Open de Foto's-app en selecteer de afbeelding die u wilt verzenden
2- Klik op de Share-knop
3- Nu vindt u bovenaan het scherm de optie Opties, en hier klikt u erop voordat u de afbeelding verzendt
4- U zult zien dat u met het systeem de keuze voor het delen van geografische locatiegegevens kunt annuleren ... en dit is wat we zullen doen.

6- Verbeterde oplaadfunctie: behouden of annuleren
In iOS 13 heeft Apple een innovatieve functie toegevoegd, namelijk de functie Optimized Battery Charging, waarmee je telefoon tot 80% wordt opgeladen en pas net voordat je wakker wordt tot 100% opgeladen!

Deze functie is natuurlijk geweldig in het geval dat u een specifiek schema of een normale dagelijkse routine heeft, maar als u deze niet heeft, zult u deze moeten verlaten omdat de telefoon niet kan weten wanneer u hem gebruikt en dus wanneer het opladen van uw telefoon is voltooid! In elk geval kunt u deze functie opnieuw deactiveren of activeren door Instellingen, vervolgens Batterij en ten slotte Batterijgezondheid of Batterijstatus in te voeren. U kunt via deze link.
Bron:



11 opmerkingen