Deze situatie die we allemaal hebben meegemaakt, je hebt de opname perfect ingesteld met de beeldverhouding, belichting en zoomniveau die je wilt, maar nadat je de camera-app hebt afgesloten en opnieuw hebt geopend, zijn je instellingen volledig gewist en terug naar standaard, en je moet alles opnieuw instellen Dit is een veelgehoorde klacht onder iPhone-gebruikers, maar het mooie is dat je je camera-instellingen kunt opslaan en niet elke keer hoeft aan te passen. Maar Apple verborg deze instellingen niet in de camera-app, maar in de systeeminstellingen, waar je de veelzijdige camera-instellingen die je nodig hebt kunt opslaan en niet meer naar de standaardinstellingen kunt terugkeren. Hier is hoe.


Hoe camera-instellingen op iPhone op te slaan

We weten niet waarom Apple denkt dat het resetten van alle camera-instellingen naar de standaardinstellingen het beste is voor de camera. Maar we kunnen u vertellen hoe u dit kunt veranderen. Hier is de stapsgewijze handleiding.

◉ Open Instellingen en scrol omlaag naar Camera.

◉ Nu moet je op Instellingen behouden klikken.

◉ Hier vind je verschillende opties voor specifieke instellingen; Het aantal beschikbare items hangt af van de iPhone die je hebt, de onderstaande schermafbeelding is bijvoorbeeld van de iPhone 13 Pro Max; En als je een oudere iPhone hebt, krijg je alleen de opties die voor dat model beschikbaar zijn. Als u een van deze instellingen activeert, betekent dit dat de ingeschakelde instelling nog steeds werkt, zelfs nadat u de Camera-app hebt afgesloten, in plaats van elke keer naar de standaardinstellingen te worden teruggezet.

Hier is een overzicht van deze instellingen:

Camera modus: sla de modus op die u onlangs hebt gebruikt, zoals video, portret of slow motion, in plaats van elke keer in de fotomodus te openen.

Creatieve bedieningselementen: Hiermee worden instellingen zoals beeldverhouding of filters opgeslagen in plaats van standaard 4:3 en geen filters. Dit is niet beschikbaar op iPhones ouder dan iPhone 8 Plus.

Macrobesturing: Als je een iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max hebt, houdt deze instelling de camera in de hoofd- of ultrabrede cameramodus bij het maken van close-upfoto's, in plaats van standaard naar de ultrabrede camera te gaan telkens wanneer Richt de iPhone dichtbij iets.

Belichtingsaanpassing: je kunt instellen hoe helder of donker je foto wordt weergegeven als je een iPhone 11 of nieuwer hebt, in plaats van deze terug te zetten naar de automatische modus.

Nachtstand: Voor iPhone-modellen 12 en later kunt u de functie Nachtmodus opslaan om in of uit te schakelen, in plaats van terug te gaan naar de automatische modus.

Portretzoom: Als je een iPhone hebt met een telecamera, houdt deze instelling de laatst gebruikte portretmodus actief, in plaats van de standaardinstelling voor de 2x of 3x telecamera.

Apple ProRAW en ProRes instellenDe ProRAW-functie werkt op iPhone 12 Pro en latere iPhone-apparaten, en de ProRes-functie werkt op iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max, en door deze instelling te activeren, werkt deze nog steeds elke keer dat u de camera-app afsluit.

Live foto: Schakelt de Live Photo automatisch uit telkens wanneer u de Camera-app opent.

Pas je de camera-instellingen aan naar een specifieke instelling? Vertel het ons in de reacties.

Bron:

tomsguide

Gerelateerde artikelen