yeniden başlatma

Hepimiz iPhone'un gerçekten bir akıllı telefon olduğunu ve iOS sisteminin birçok yönden Android karşılığından daha iyi performans gösterdiğini biliyoruz, diğer yandan Apple'ın kendisi Google'a ve diğerlerine göre kilometrelerce ilerliyor. Gizlilikle ilgili olarak Google aleyhine açılan davaların miktarından ve her gün kaç virüs ve güvenlik açığının keşfedildiğinden anlaşılıyor, ancak iPhone'unuzun gittiğiniz tüm yerleri yarı gizli bir listede kaydettiğini biliyor muydunuz? ? Neden? Nasıl? Şimdi bileceğimiz şey bu.


İPhone, Önemli Konum özelliği ile tüm hedeflerinizi kaydeder

Belki de iPhone'da bulunan bir özellik olan Önemli Konumlar özelliğini (veya önemli siteleri) daha önce duymuşsunuzdur ve bu özellik gittiğiniz veya seyahat ettiğiniz tüm yerleri kaydedip izler ve ayrıca kaç kez bulunduğunuzu da kaydeder. bu yere gittim ve orada geçirdiğin zamanın miktarı!

Şimdi biraz endişeli hissetmiş olabilirsiniz! Ancak Apple'ın da açıkça belirttiği gibi buna gerek yok, tüm Önemli Konumlar verileri uçtan uca şifreleniyor, bu da Apple'ın istese bile bu bilgileri kesinlikle elde edemeyeceği anlamına geliyor. I-Funk'ta ve Anılar gibi hizmet ve özellikleri size sağlamak için Fotoğraflar uygulaması dışında hiçbir uygulama ona erişemez.

Her bakımdan, konu geniş vadede tehlikeli değilBu listenin açılması, cihazın kilidi açık olsa bile bir parola ayarlanmasını gerektirir., Ancak risk, herhangi birinin telefonunuza ve şifrenize erişmesidir, çünkü bu verileri elbette görebilecektir, diğer yandan, bir yandan bu özelliği ister sıfırdan ister sıfırdan istemeyebilirsiniz aşırı endişeniz veya diğer nedenlerden dolayı ve bunun için size bir yöntem açıklayacağız İptal et.

Eşinizin (örneğin) cihazınıza eriştiğini ve bu liste aracılığıyla bulunduğunuz tüm yerleri bildiğinizi hayal edin ve burada bu listeyi cihazınızda bulundurmanın tehlikesi yatıyor ve eşinizin örneğinin mecazi olduğunu unutmayın. Telefonunuzun olmak istemeyen herhangi birinin eline düşmesi mümkündür Sizinle ilgili bu çok özel bilgileri biliyor, cihaza şifre koyması gerektiği için bu kişinin tuhaf olma ihtimalinin düşük olduğuna dikkat çekiyor.


İPhone'un sizi takip etmesini nasıl engelleyebilirim?

Apple, bu özelliği sıfırdan iptal etmenize ve ayrıca aşağıdaki adımları izleyerek iPhone'unuzdaki tüm kayıtları silmenize izin verir:

1- Ayarlar'a gidin
2- Gizlilik ayarlarına gidin
3- Konum Servislerine gidin

4- Sistem Hizmetleri seçeneğini bulana kadar aşağı kaydırmaya devam edin
5- Sistem hizmetleri üzerinden Önemli Konumlar özelliğine gidin

Şimdi yapmanız gereken tek şey özelliği devre dışı bırakmak. Ayrıca, bu aynı liste aracılığıyla, "Geçmişi Temizle" seçeneğiyle tüm verileri silme olanağına ek olarak, gittiğiniz yerleri "Yerlerim" başlığı altında görebilirsiniz. resimdeki gibi:

Bu özelliği daha önce biliyor muydunuz? Herhangi bir güvenlik riski oluşturmadığı dikkate alınarak devre dışı bırakılmış mıdır .. Yorumlarda bizimle paylaşın.

المصدر:

Bb

İlgili Makaleler