yeniden başlatma

Notlar veya Notlar uygulaması, fikirleri not almanıza, belgeleri taramanıza, yapılacaklar listesi oluşturmanıza ve daha pek çok şeye olanak tanır. Ancak birçok kullanıcı, bunu başka kişilerle işbirliği yapmak veya paylaşmak için de kullanabileceklerini bilmeyebilir ve bu özellik, birden fazla kişinin aynı anda tek bir notu okuyup düzenlemesine olanak tanır, bu da nota katılan kişilerin pratik olarak nota sahip olabileceği anlamına gelir. birbirleriyle bir konuşma. Tek yapmaları gereken, metin yoluyla yaptığınız gibi bir şeyler yazmak ve ardından diğer kişi yanıt vermek.

Ancak bunun için neden sadece Mesajlar uygulamasını değil de Notlar uygulamasını kullanıyorsunuz? Özellikle de yakında iOS 16'da Metinleri Düzenleme ve Göndermeyi Geri Alma؟

Kısa mesajlardan farklı olarak, bir nottaki herhangi bir konuşma, Snapchat'e benzer şekilde, küçük bir izinsiz girişle "kendi kendine zarar verebilir". Siz bir mesaj yazdıktan sonra, diğer kişi mesajı silebilir ve yanıtını gönderebilir, daha sonra silebilir ve kendinizinkiyle değiştirebilirsiniz. Olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadan inanılmaz derecede uzun bir konuşma yapabilirsiniz.

Notes uygulamasını iOS'ta nasıl gizli konuşmalar için bir yere dönüştüreceğinizi öğrenmek istiyorsanız, bilmeniz gerekenler burada.


Not oluştur

◉ iPhone'unuzda Notlar uygulamasını başlatın ve yeni bir not oluşturmak için sağ veya sol alttaki Oluştur'a dokunun.

◉ Ardından, notta saklamak için herhangi bir şey yazın, aksi takdirde nottan çıktığınızda otomatik olarak silinecektir.

◉ Halihazırda var olan bir nota da geçebilirsiniz, ancak yeni bir notla baştan başlamak daha iyidir.


Not paylaşım seçeneklerini düzenleyin

Notunuz kullanıma hazır olduğunda, başka bir kişiyi ortak çalışan olarak ekleme işlemine başlayabilirsiniz; bu, o kişinin yalnızca o nottaki her şeyi okuyup düzenleyebileceği anlamına gelir. Başlamak için sağ veya sol üstteki Daha Fazla düğmesine ve ardından Notu Paylaş'a dokunun.

Şimdi Paylaşım Seçenekleri'ne tıklayın ve İzin altında Değişiklikler yapılabilir seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun. Notunuza ortak çalışan ekleyebilecek tek kişi olmak istiyorsanız, Herkes kişi ekleyebilir seçeneğini de devre dışı bırakmalısınız. Bu ayarları yapılandırmayı bitirdiğinizde son sayfaya dönün.


Bir ortak çalışan ekleyin ve bağlantıyı paylaşın

Ardından, metin, e-posta, sosyal medya ve daha fazlası aracılığıyla gönderebileceğiniz notu paylaşmanın bir yolunu seçin. Paylaşım seçenekleri arasında gezinirseniz, notun bağlantısını panonuza kopyalayan ve istediğiniz yere yapıştırmanıza izin veren Bağlantıyı Kopyala'yı da seçebilirsiniz.

Bu örnekte, notu paylaşmak için bağlantıyı kopyala seçeneğini seçeceğiz.

Bağlantıyı Kopyala sayfasının üst kısmında, nota erişmek istediğiniz kişinin e-posta adresini veya telefon numarasını girin. Kişilerinizi aramak için ekle simgesine de tıklayabilirsiniz. Nota bir kişi eklemek gereklidir ve bağlantıyı bir kişi eklemeden paylaşırsanız, diğer kişi bağlantıyı kullansa bile notu göremez veya düzenleyemez.

Son olarak, notun bağlantısını panonuza kopyalamak ve ortak çalışanla paylaşmak için Bağlantıyı Kopyala'ya dokunun.


Notlar aracılığıyla gizlice iletişim kurun

Diğer kişi, yani alan taraf, şimdi not bağlantısını açmalı ve daveti kabul etmelidir. Kabul ederse, Notes uygulamasına ve az önce oluşturduğunuz ortak çalışma notuna yönlendirilecektir.

İletişim kurmak için, nota diğer kişinin gönder tuşuna basmadan gerçek zamanlı olarak görebileceği bir şey yazmanız yeterlidir. Ayrıca not her değiştiğinde bir bildirim alacaklardır.

Nottaki her kişiye, o mesajı yazan herkesin bilmesi için bir anlığına notunun rengi gösterilecektir. Ayrıca mektubu kimin yazdığını, mektubun ne zaman yazıldığını ve karşılık gelen renkleri görmek için notun ortasından yukarıya doğru kaydırabilirsiniz.

Ayrıca Notları Paylaş'a tıklayabilir, Paylaşılan Notu Yönet'e gidebilir ve ardından Tüm Değişiklikleri Vurgula veya Tüm değişiklikleri Vurgula'ya geçebilirsiniz. Bu şekilde, tüm mesajlar her zaman ilgili renkte vurgulanarak konuşmanın daha kolay okunmasını sağlar.

Ve iletişimlerinizi daha güvenli tutmak istiyorsanız, mesajınızı veya diğer kişinin mesajını nottan silin. Bu şekilde konuşmanız, yabancıların notlarınızı gözetleyip gözetlemediklerini göremediği kısa ömürlü veya kısa ömürlü mesajlarla Snapchat'teki gibi olacaktır. Bunu, notlarınızdaki herhangi bir metnin yanı sıra fotoğraflar, videolar, bağlantılar, grafikler veya nota eklediğiniz diğer eklerle yapabilirsiniz.


Gizli sohbetinizi kalıcı olarak silin

Notun sahibiyseniz ve tüm konuşmaları saklamak ve başkalarının bunları düzenlemesini veya kontrol etmesini engellemek istiyorsanız, bunu kolayca yapabilirsiniz.

Sağ üstte, Katılımcıları Görüntüle düğmesini ve ardından Paylaşılan Notu Yönet'i tıklayın.

Bir katılımcıyı kaldırmak için, adını sola kaydırıp Kaldır'a dokunabilir veya adını tıklayıp Erişimi Kaldır'a dokunabilirsiniz.

Ek olarak, yalnızca katılımcıları nottan çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda notu tüm cihazlarından da silecek olan Paylaşımı durdur seçeneğine dokunabilirsiniz.

Not sahibi değilseniz, notu Notes uygulamasından silebilirsiniz.


gizli mesaj uygulaması

Ancak normal mesajların içine tüm sosyal medya platformlarında ve mesajlaşma programlarında ve herhangi bir yerde gizli bir mesaj koymak isterseniz, mesajınızın şifreli ve gizli bir mesaj içerdiğini kimse fark etmeden. Nasıl çalıştığını merak etmenize ve hayrete düşürmenize neden olacak bu tehlikeli uygulamaya bir göz atın.

‎Gizli Mesaj Nokta Uygulaması
Geliştirici
Yazılım mağazasında mevcut

Gizli mesaj uygulaması hakkındaki makalenin tamamını okuyun


Daha önce Notes uygulamasıyla konuşma veya ortak çalışma yaptınız mı? Ve deneyim nasıldı? Ve bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bize bildirin.

المصدر:

cNET

İlgili Makaleler