Teknoloji haberlerini takip ediyorsanız veya BAE'de ikamet ediyorsanız, Etisalat şirketinin skandalı dediğimi ve onun telefon kullanıcılarına, özellikle de BlackBerry telefonuna casusluk yapmasını kesinlikle duymuşsunuzdur. Emirlik Etisalat meselesi, sağlandıktan sonra ifşa edildi. BlackBerry kullanıcılarının, BlackBerry performans seviyesini güncellemeleri ve gerekli bir güncelleme olduğunu iddia ettiği bir programla BlackBerry cihazının 2G, 3G şebekelerine bağlandığında buna ihtiyacı var, böylece daha sonra bunun bir BlackBerry cihazı kullanıcılarının gizliliğini gözetleme programı ve bu programın BlackBerry cihazındaki e-postaları ve metin mesajlarını kaydetmesi ve bu cihazlardaki özel veya gizli bilgilere erişmesi ve daha sonra bunları bir telekomünikasyon şirketine ait bir ana bilgisayar bilgisayarına tekrar göndermesi.

Etisalat bu programı abonelerine gönderdikten sonra, şikayetler ve iletişimler BlackBerry için Etisalat müşteri hizmetleri merkezini vurmaya başladı.Birçok BlackBerry kullanıcısı, programı cihazlarına indirdikten sonra cihazın pilinin garip bir hızda bitmeye başladığını fark etti. nedeni, ancak neden bazı programcılar başladığında belli oldu. Dünya çapında bu programı analiz edin ve pil ömrünün tükenmesinin arkasındaki sebebin, bu programın tekrar Etisalat sunucusuna erişebileceği bilgileri yayınlaması olduğunu bulmak için kodu her beş saniyede bir şirket, bu da pilleri tamamen ve kaçınılmaz olarak tüketiyor.

Haberleşme şirketi, medya, özellikle de NewYork Times ve BBC gibi uluslararası medya, telekomünikasyon şirketi tarafından BlackBerry telefonlarında casusluk yapılması konusundan bahsettiğinde ve RIM'in telekomünikasyon şirketinin modernizasyonunun Etisalat'ın iddia ettiği şeyi yapmadığını kabul etmesiyle imrenilemez bir konuma geldi. telefonun performansını iyileştirdi ve bana verildi Program, iletişim programını BlackBerry telefonlarından hemen kaldırır. Resmi web sitesi.

BAE telekom şirketinin resmi olarak iPhone sattığını hepimiz biliyoruz, bu yüzden iPhone'da BlackBerry telefonlarında olduğu gibi casusluk yapabilir misiniz?

Gerçek şu ki, BlackBerry en güvenli ve gizliliği koruyan cihazlardan biri olarak kabul edilir ve hiçbir uzman bunu inkar edemez, ancak bir telekomünikasyon şirketinin ve iPhone'un yaptığı gibi ona nüfuz etmek imkansız değildir, ancak daha güvenli bir özellik vardır. iPhone'larda, ki bu telefon jailbreak yapmazsanız, onun için saldırıya uğramaktan ve mahremiyetinizi bilmekten tamamen güvendesiniz, hiç kimse telefon sistem dosyalarını değiştiremeyecek ve size gönderilen herhangi bir program değişmeyecek Apple tarafından lisanslanmadıkça çalışmaz. Bu nedenle, gizliliğine çok önem veren kişi, telefonunu jailbreak yapmamasını tavsiye ediyoruz çünkü jailbreak ile telefonunuzun herhangi bir kaynaktan herhangi bir program almasına izin veriyor.

Tarafsız olmak istiyoruz çünkü iPhone, zayıf yönleri olan herhangi bir cihaz gibi, onu jailbreak yapmasanız bile, bilgisayar korsanları bunu yapabileceklerini kanıtladılar. Kısa mesajlarla telefonu hackleyin Bazıları, telefonunuzu kilitlemek için bir şifre belirleseniz bile, bunun atlanabileceğini kanıtladı. Ancak tüm bunlarla Apple, tüm boşlukları kapatmaya çalışıyor ve telefonun çalışma ortamı aslında güçlü ve penetrasyona bu kadar kolay izin vermiyor, örneğin telekomünikasyon şirketi size soran bir kısa mesaj gönderemeyecek Telefonunuzu güncellemek için iPhone bunu kabul etmez.

Sonuçta, sahip olduğunuz telefonun türü ne olursa olsun, iletişim şirketleri tarafından aramalarınızı, metin mesajlarınızı ve diğerlerini gözetlemek kolaylıkla mümkündür ve şifreli e-posta ve şifreli web siteleri iletişim şirketleri için tek engel olmaya devam etmektedir ve eğer bu bir iletişim şirketleri için engel, o zaman diğer taraflar için bir engel değil, teknoloji ve gelişme ile Gizlilik haline geldi.

İlgili Makaleler