επανεκκίνηση

Μετά την ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου μέσω του επίσημου ιστότοπού της, μια πρόσφατα δημοσιευμένη αναφορά αποκάλυψε ότι η νέα συσκευή Apple iPhone 11 Pro ζητά τυχαία πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας αντίθετα με τη θέληση του χρήστη, όπως αναφέρεται σε μια έκθεση του ερευνητή ασφαλείας Brian Krebs. Πώς συνέβη αυτό και πώς απάντησε η Apple;

Το iPhone 11 Pro παρακολουθεί πραγματικά τον ιστότοπό σας εναντίον σας;

Ο ερευνητής ασφαλείας ανακάλυψε ότι η συσκευή του "iPhone 11 Pro" αγνοεί τις προτιμήσεις απορρήτου του χρήστη και προσπαθεί να συλλέξει δεδομένα τοποθεσίας χωρίς την άδειά του, ακόμη και αν ο χρήστης αλλάξει τις ρυθμίσεις για να εμποδίσει την πρόσβαση των εφαρμογών και των υπηρεσιών στα δεδομένα τοποθεσίας. Ο ερευνητής επισκέφτηκε την ενότητα απορρήτου, στη συνέχεια τις υπηρεσίες του ιστότοπου και το διέκοψε για όλα τα προγράμματα καθώς και για το σύστημα. Στη συνέχεια, προσπάθησε να μετακινήσει το τηλέφωνό του στη λειτουργία πτήσης και στη συνέχεια το έβαλε ξανά και εκπλήχθηκε από το δείκτη βέλους που εμφανίζεται στην κορυφή σαν να υπάρχει εφαρμογή ή υπηρεσία που χρησιμοποιεί την τοποθεσία του. Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε καλύτερα.

Αυτή η μη εξουσιοδοτημένη συμπεριφορά ή δραστηριότητα συγκλόνισε τους θαυμαστές της Apple, ειδικά αφού δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες μια λίστα με την πολιτική απορρήτου της εταιρείας - δείτε Το προηγούμενο άρθρο μας- Στην οποία είπε ότι οι χρήστες iPhone μπορούν να απενεργοποιήσουν όλες τις υπηρεσίες τοποθεσίας μέσω ενός κουμπιού στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το μενού Ρυθμίσεις και η απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας θα αποκλείσει πραγματικά το iPhone και δεν θα δείτε την ένδειξη βέλους.

Όμως, ο ερευνητής ασφαλείας δεν πίεσε το κουμπί διακοπής υπηρεσιών ιστότοπου, αλλά προτιμούσε ένα διαφορετικό πράγμα, δηλαδή να αφήσει τις υπηρεσίες ιστότοπου ως βασικό χαρακτηριστικό, αλλά να το σταματήσει για όλα τα προγράμματα και τις εφαρμογές και επίσης περιμένουμε ή περιμένουμε ότι το Το iPhone δεν θα φτάσει στον ιστότοπό σας, επομένως δεν επιτρέπεται η πρόσβαση του προγράμματος στο μέρος σας. Αλλά αυτό που συνέβη ήταν ότι εμφανίστηκε ο δείκτης βέλους. Ποιο είναι το μυστικό και πώς απάντησε η Apple;


Τι είπε η Apple

IPhone 11 Pro

Η Apple παραδέχθηκε ότι αυτό συνέβη, αλλά κατέστησε σαφές ότι δεν είναι καθόλου πρόβλημα ή ευπάθεια και δεν αντιπροσωπεύει πραγματικό κίνδυνο για τους χρήστες και πρόσθεσε ότι το εικονίδιο υπηρεσιών τοποθεσίας αναμένεται να εμφανιστεί στη γραμμή κατάστασης όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένο.

Για να κατανοήσουμε τι εννοεί η Apple από αυτό το θέμα, επιστρέφουμε στη σελίδα απορρήτου, η οποία είπε ότι εάν λειτουργεί το χαρακτηριστικό "κύριο κουμπί", το τηλέφωνό σας θα στέλνει περιοδικά πληροφορίες σχετικά με τη γεωγραφική σας τοποθεσία, τα δίκτυα Wi-Fi και τις επικοινωνίες σας εσείς. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα αποστέλλονται κρυπτογραφημένα και τυχαία στην Apple, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει ποιος είναι η πηγή των δεδομένων, το όνομα της συσκευής σας ή οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με εσάς. Είναι ο κάτοχος της συσκευής. Αυτό δεν αποστέλλεται στην εταιρεία. Η Apple χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για τη βελτίωση ορισμένων υπηρεσιών.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι αυτό το θέμα σταματά εάν οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας ακυρωθούν εντελώς », και αυτό δεν έκανε ο ερευνητής ασφαλείας.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει, για ποιο λόγο εμφανίζεται στο iPhone 11; Ο ερευνητής είπε ότι ένα άλλο τηλέφωνο που είχε, το iPhone 6, δεν συνέβη το ίδιο. Ποιες είναι αυτές οι συσκευές και συστήματα που περιέχουν αυτό το θέμα; Κανείς δεν ξέρει και η Apple δεν απάντησε.

Βλέπετε αυτό ως ελάττωμα ή παραβίαση του απορρήτου που το iPhone στέλνει συνεχώς κρυπτογραφημένα δεδομένα σχετικά με τον ιστότοπό σας στην Apple; Ή μήπως είναι η φυσική και λογική διαδικασία της Apple, που δεν θέλει τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας να την κλείσουν εντελώς και όχι για κάθε εφαρμογή ανεξάρτητα; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή:

  μήλο | BI

Σχετικά Άρθρα